ARTVİN BELEDİYESİNDEN İŞÇİLERE %20 EK ZAM

Genel 13/10/2023 20:13

Belediye Başkanımız Sn. Demirhan Elçin, DİSK Genel Başkanı Sn. Arzu Çerkezoğlu’nun katılımı ile tüm işçileri kapsayan %20’lik ek protokol sözleşmesini imzaladı.

Belediyemizde, kadrolu işçi ve şirket işçisi olarak çalışan emekçi arkadaşlarımızın geçimlerini daha da rahat sağlayabilmesi adına imzalanan ek protokol ile ücretlerine % 20 ilave zam yapıldı.

Belediye Başkanlık makamında Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, DİSK Genel İş Şube Başkanı Selim Bilgin arasında imzalanan ek protokol ardından konuşma yapan Başkan Elçin, mesai arkadaşlarımızın bir nebze de olsa ekonomik olarak rahatlamaları için aylık ücretlerine 1 Kasım’dan geçerli olmak üzere %20 zam yaptıklkarını ifade ederek şunları kaydetti:

Başkan Elçin; ‘2023 yılının 1 Martından geçerli olmak üzere sendikamızla toplu sözleşme yapmıştık o zaman asgari ücret 8.500 liraydı bizim yaptığımız toplu iş sözleşmesi ile en az maaş 14.500 TL olmuştu. Şimdi asgari ücret 11.400 TL civarına çıktı bizim personelimiz 14.500 TL alıyor. Belediye Şirketimizdeki çalışan emekçi arkadaşlarımız asgari ücretle çalıştırıyor gibi olduk. Belediyemizin ekonomik kaynakları da kısıtlı bu enflasyonist ortamda belediyemizin gelirleri de artmadığından dolayı işçi arkadaşlarımızın bir nebze de olsa ekonomik olarak rahatlatmak için taban ücretlerine ve bütün sosyal haklarınıa 1 Kasım’dan geçerli olmak üzere %20 zam yaptık. Ümit ediyorum ki 2024 yılı içerisinde hükümet ekonomiyi düzeltir 2024 yılında da tekrar ücretlerde güncelleştirme ihtiyacı duymayız burada DİSK Genel başkanımız hem de hemşehrimiz Arzu hanımla birlikte olmaktan ve beraber bu işi paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.  Her şeyin başı emektir emekçi olmamış olsa bizim bu belediyedeki başarımız konuşulmazdı. Çalışma arkadaşlarıma helali hoş olsun diyorum ekonomi düzelmezse de yine iyileştirmeler yapacağız.’ Diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu; ‘Bugün memleketimdeyim hem ailemize hem arkadaşlığımız hem dostlarımıza ziyarete geldik. Belediyelerimizin yapmış olduğu çalışmaların hem ülkemiz adına hem de memleketimiz adına çok önemli olduğunu görmüş olduk. Belediyelerimizin yürüttüğü faaliyetler belediyelerimizde çalışan emekçi arkadaşlarımızın emeği üzerinden hayata geçiyor. Belediyelerde şirket işçisi olarak çalışan arkadaşlarımızın amasız fakatsız kadro verilmesi, yaşadıkları bütün mağduriyetlerin ortadan kalkması için mücadele ederken diğer taraftan da örgütlenerek yaptığımız toplu iş sözleşmeleri emekçi çalışma arkadaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmeye mücadelesini veriyoruz. Türkiye öyle bir döneme girdi ki bu kadar çok yüksek enflasyonun olduğu hayat pahalılığının olağanüstü arttığı bir süreçteyiz ve iktidar bütün bu yaşanan ekonomik krizi yükünü işçilere emekçilere yüklemeye çalışıyor biz disk olarak Türkiye’nin en iyi toplu iş sözleşmelerini imzalıyoruz. Ama ülke ekonomisi o kadar yüksek enflasyonist bir dönemde ki imzaladığımız toplu iş sözleşmesinin mürekkebi kurumadan aldığımız ücret artışlar uçup gidiyor. O nedenle de ek protokoller yaşanan bu alım gücündeki düşüş gelir kaybını telafi etmeye mücadele veriyoruz. Bu anlamda da Artvin Belediyesi de işçi arkadaşlarımızın ücretlerinde böyle bir iyileştirme yapılması da son derece önemli. Demirhan başkanımıza bu konudaki duyarlılığı için ve Artvin’e yaptığı hizmetler için teşekkür ediyoruz işçi arkadaşlarımıza da hayırlı uğurlu olsun diyorum.’ Diye konuştu.

GENEL İŞ Sendikası Şube Başkanı Selim Bilgin ise; ‘Demirhan Elçin Belediye Başkanımızla 6 ay önce toplu sözleşme yapmıştık o zamanki şartlarda iyi bir sözleşme yaptığımız düşünüyorduk geçen süre içerisinde bilindiği gibi yüksek enflasyon ve zamlarla ücretler eridi gitti Demirhan Başkanımızla ücretler de iyileştirme kararı aldık Demirhan Başkanımıza fedakarlığından ve bir işçi dostu olduğundan dolayı biz kendisini işveren olarak görmüyoruz bir abi, arkadaş olarak görüyoruz. Her zaman toplu sözleşme yapmış olmamıza rağmen ücretler eridiği için bugün dördüncü kez iyileştirme yaptık.  Bu ücretler aslında yeterli mi değil ancak belediyenin gücü de burada Mart’ın 1’inden itibaren de sözleşmemizin ikinci yılında enflasyon ve artı %15 zam var. Marttan önce de bu eriyen ücretlere ilave bir zam yapalım diye bu artışı yapılmıştır. Sayın Genel başkanımızın huzurunda Artvin Belediye Başkanı Demirhan Elçin’e teşekkür ediyorum. Arkadaşlarıma da hayırlı uğurlu olsun diyorum’ Dedi.